Illustraties laten maken

Illustraties (kunstenaar)

Op zoek naar illustraties zoals van een kunstenaar? Deze zijn tot stand gekomen door een niet vaak geziene werkwijze. Zulke illustraties zijn te gebruiken voor bij een logo maar ze kunnen ook gewoon als een tekening dienen om bijvoorbeeld weg te geven. Verder kunnen ze ook onderdeel zijn van een schilderij. Kortom, illustraties zijn overal. In onze maatschappij waar beelden een prominente rol spelen, zijn illustraties steeds belangrijker aan het worden. Door een illustratie kan namelijk een verhaal of instructie duidelijker worden gemaakt. In veel schoolboeken worden ook illustraties gebruikt. Zo kan het voor kinderen die beeldend zijn ingesteld duidelijk worden gemaakt wat er wordt bedoeld. Op die manier hebben ze er echt een beeld bij. Het maken van een illustratie is altijd weer een uniek proces. Toch is er wel een globale werkwijze die er wordt gevolgd bij het ontwerpen van een illustratie.

 

Werkwijze bij het maken van een illustratie

De verfstreek die wordt gezet bij een illustratie is altijd beweeglijk. Er wordt niet gebruik gemaakt van strakke lijnen. Het materiaal gebruik kan daarentegen wel erg verschillen. Het hangt er vanaf wat voor stijl je wilt uitstralen met de illustratie. Zo kan er gebruik worden gemaakt van hout en brons. Verschillende verftechnieken behoren ook tot de mogelijkheden. Aquarellen zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor een wat modernere uitstraling. Olieverf heeft toch een iets meer klassieke uitstraling. Naast illustraties voor bedrijven of particulieren, kunnen er ook illustraties worden gemaakt voor goede doelen.

 

Andere soorten illustraties

Kunst kan voor kinderen met een ziekte soms helpen om een lichtpuntje in hun dag te brengen. Door onder begeleiding aan de slag te gaan met het maken van een illustratie kunnen ze zelf iets creƫren. Op die manier hoeven ze even niet meer te denken aan het feit dat ze in het ziekenhuis zijn. Verder kan het hun ook troost bieden. Dan heeft het maken van de illustratie dus echt het doel om het kind op te vrolijken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *