Lessen bij Manage Filip Dros

Manege Filip Dros

Bij Manage Filip Dros is het mogelijk om je ruiterbewijs te halen. Het staat centraal dat dit op een plezierige en bovenal leerzame manier gebeurt. Wanneer je besluit te gaan voor het halen van een ruiterbewijs ga je allerlei dingen leren over paardrijden en wat daarbij komt kijken. Zo ga je leren hoe je met paarden om moet gaan. Verder komen er technieken aan bod met betrekking tot het paardrijden. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan het dierenwelzijn. De paarden zijn getraind door instructeurs die er verstand van hebben. Natuurlijk is net zoals bij mensen dat ieder paard uniek is zo zijn of haar eigen talenten heeft.

Hoe gaat het halen van een ruiterrijbewijs in zijn werk?

Vanaf twaalfjarige leeftijd is het mogelijk om een ruiterbewijs te halen. Het is wel belangrijk dat je al over een CBR2 certificaat beschikt. Zodra je bent voorbereid op het examen krijg je de mogelijkheid om je in te schrijven voor een datum. Vervolgens is het dan tijd om aan het examen te starten. Hierin komen verschillende onderdelen in voor en het belangrijkste is dat je je paard onder controle kunt houden. Je moet je paard niet alleen tijdens het rijden onder controle houden maar natuurlijk ook terwijl je met hem omgaat in de stal.

Opbouw van de examens van het ruiterrijbewijs

Er zijn verschillende examens die je moet doen. Zo is er een schriftelijk examen waarin theoretische kennis wordt getoetst. Je moet dan een multiple-choice examen maken. Er komen geen open vragen aan bod. De vragen die worden gesteld kunnen ingaan op ziektebeelden bij paarden. Ook kunnen er vragen worden gesteld over het harnachement. Het is dus zaak om deze begrippen goed paraat te hebben tijdens het examen. Het praktijkstuk van het examen wordt dus afgenomen terwijl je aan het rijden bent en terwijl je in de stal met je paard omgaat. Zo wordt er gekeken hoe je paard op jou reageert en hoe jij op het gedrag van je paard inspeelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *