Effectief werken, hoe doe je dat?

Effectief werken

Het is avond, je schrijft op een briefje de dingen die je morgen allemaal moet doen. Het is niet te veel, maar het moet wel allemaal gebeuren. Je gaat slapen en wordt de volgende ochtend wakker. Je gaat aan de slag en aan het eind van de dag ga je zitten aan de tafel. Je kijkt naar je lijstje en kan misschien maar 2 dingen afstrepen. Hoe kan dat nou? Je bent de hele dag goed bezig geweest en hebt maar het minimale klaar gekregen.

De kunst van effectief werken

Het s natuurlijk logisch als je daar behoorlijk van baalt. Want er staan nu nog wat dingen op je lijstje, die je wel moet doen, maar waar je misschien geen tijd voor hebt. Je bent al de hele dag met maar 2 dingen bezig geweest. Dan heb je minstens nog 2 vrije dagen nodig om de rest af te krijgen. Wanneer je goed je best doet, ligt het probleem niet aan hoe jij je inzet. Het probleem ligt aan de manier waarop je werkt. Effectief werken is zoveel mogelijk doen in een korte tijd. Dat is eigenlijk wat je wilt. In één dag, alles doen wat op je lijstje staat. Weet je niet hoe je effectief werkt? Maak je geen zorgen! Dat valt te leren.

Het leren van effectief werken

Hoe je effectief werkt, kun je op verschillende manieren leren. Je hebt bijvoorbeeld verschillende filmpjes op Youtube en artikelen op Google waarin mensen je tips en tics geven om effectief te werken. Het is fijn dat deze mogelijkheid er is, want zo kun je gratis en voor niets dit leren. Het nadeel ervan is dat je het toch alleen moet doen. Om de juiste tips die voor jou werken te vinden, moet je misschien wel 20 filmpjes kijken. Je kan er ook voor kiezen om een cursus of training te volgen. Dan zijn er mensen die jou helpen om ook in de praktijk effectief te werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *